Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

Saját rádiós szignálok - 2008

2013. szeptember 09. - axeleda

A következő rádiós szignálok 2008 végétől voltak használatban. Saját rádióm, a Maxor Rádió használta őket nagyon sokáig, 2011-ig.

Az idők során rengeteget variáltam, de ez a pár szignál nagyjából megmaradt vasmagnak.

Van hogy az ember eredetileg másnak szán egy zenét, ami végül az eredeti funkciója volt, vagy egy zene többféle funckiót is ellát. Így van ez az állomásazonosítóval is, mert az eredetileg egy saját fejlesztésű játékprogram kezdőzenéje volt. Annak idején karácsonyra fejlesztettem ki egy szoftvert, az indult ezzel a zenével. De úgy tűnt, hogy nagyon jól passzol a rádióhoz  is ez a muzsika, úgyhogy itt is elkezdtem használni.

A Reklám rövid, pörgős, figyelemfelkeltő. A Közérdekű közlemény / Társadalmi célú hírdetés zenéje hivatalos hatású. Próbálja érzékeltetni, hogy most egy fontos információ következik. Az Ajánló szignálokból volt több is, minden évszakhoz egy-egy variáció, de hasonló dallamvilággal. Volt még ünnepi változat is belőle. A videóban hallható a téli változat. Híradóból van több is, az egyik rövidebb, a másik hosszabb. A rövidebbet használtam vége szignálként is. Sokféle más szignálja volt még a hírműsoroknak. Az Időjárás-jelentés kicsit régebbi, 2008 elejéről való. A természetközeli hangulatot próbáltam vele érzékeltetni. A Maxor Információ c. műsor zenéje többféle hangszerelésben is elkészült, itt az egyik hallható. A végén hallhatunk még egy lezáró szignált is.

Ami a koncepciót illeti, megpróbáltam úgy egységbe zárni, hogy legyen egy dallambéli alapmotívum, és azt valahogyan finoman belecsempészni a különféle műsorszignálokba. De a sok variálás miatt, csak egy-két műsorban hallható ez. Majd a következőkben mutatok egy olyan szignálparkot is, melyben minden szignál egyforma dallamú.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr755471581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása