Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

A Hír TV képes arculata

2013. augusztus 23. - axeleda

A közszolgálati tévék arculata után most egy hírcsatorna következik, a Hír Televízió. A 2002-ben alapult tévé az óránkénti hírek mellett, riportműsorokat, gazdasági, politikai, sport, kulturális, közéleti magazinokat vetít.

hirtvlogo.jpg

A jelenlegi arcát 2011 szeptembere óta viseli. Ebben a modern külföldi hírcsatornák tredjeit próbálták lekövetni.

Az animációk és a logó jogtulajdonosa a Hír Televízió.

A műsorok közben, a legfontosabb információk a képernyő alján jelennek meg. Legalul egy fekete csík van az aktuális híreket felsorolva. Fölötte a logó a bal alsó sarokban van egy becsúszó fehér mezőben, az alatt pedig az aktuális idő. Szintén a hírsáv felett jelennek meg egységes formában, fehér alapon sötét betűkkel a nevek is, illetve a hírműsoroknál az aktuális cím. Az arculat ezen része egy kompakt, egységes felület.

Az alapvető műsorblokkok például a reklám, ajánló, társadalmi célú reklám, vagy a Kommentár Nélkül c. rövid képes bemutató arculata teljesen egységes. A sötét színvilág uralkodik. Egy acélos-kékes háttérben láthatunk érdekesen kiálló oszlopokat, melyeken fényképek jelennek meg, műsorvezetőkkel, emberekkel, vagy épp egy bevásárlókocsival. Fölötte világoskék színben vibrálva a műsorblokk neve, nagybetűkkel. Minden arculati elem térbeli, a szövegek is!

A hírblokk arculata kicsit eltér, de szintén egységes és itt is a sötét színek uralkodnak. A visszaszámláló óra egy nagyon érdekes, izgalmas animációval mutatja be a soron következő műsorokat. Az óránál és a Híradónál a hitelességet jelző kék szín uralkodik. Minden fontos hírműsor blokk (Hírek, Időjárás, Közlekedés) egységes, csak színek és a zene más. Az animációk után felbukkanó nevek középen szerepelnek egy keretben, jó erősen, nagybetűkkel! Minden csupa animált, háromdimenziós.

A zenei világ kellemes hangzású. A HírTV hangzásvilágát könnyű felismerni. Kicsit visszafogott, nem robusztus villogó, de hangulatos, hírcsatornához illő.

Pont ez a nagy, ijesztő, figyelemfelkeltő hatás hiányzik azonban az egész arculatból. Próbálja követni a trendeket, ez sokszor sikerül is. Modern, de nem eléggé. Nem elég izgalmas. Nagyon animált minden, de néhol a kevesebb több lenne.

Bosszantó, hogy még ma is (2013) 4:3 képarányban sugároznak, pedig egy nagy hírcsatornához illene egy modern képi minőség.

Egy alapjaiban, jó, kellemes arculatról van viszont szó, mely szerethető.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr205471525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása