Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

A Hannoveriek

2013. szeptember 05. - axeleda

A Hannoveri villamosok a nagy villamos beszerzési gondok megoldásaként érkeztek 2001-től. Az egyik legfontosabb járaton, a 3-mas vonalon is közlekednek. Pontos típusjelzésük TW6000 és TW6100.

P7064673.JPG

Eredeti felbukkanásuk helyén, Németországban a hetvenes évek óta gyártották őket. Érdekes, állítható, fel-lehajló lépcsőjük azért van, mert ott földalatti, magas peronos helyeken is jártak. Ott zöld-fehér színük volt, nálunk teli sárga színben álltak forgalomba, ezért ezeket a gépeket becézik banánnak is.

P7064702.JPG

Belül balra-jobbra műanyag ülések vannak. A kocsik rendes felújítást kaptak, ellátták őket elektromos kijelzőkkel, hangosbemondással, jegylyukasztókkal valamint kicserélték az ablakokat oldalról nyílóra. Légkondi nincs, de jó a szellőzésük.

P7064706.JPG

Gyártásuk idején a legkorszerűbb hajtásrendszerű villamosnak számítottak ezek a járművek! Úgynevezett szaggató vezérli a gyorsulást-lassulást, nem mozgó alkatrészek. Innen a jellegzetes zúgó hang menet közben. Különben nagyon csendesek ezek a villamosok!

Még egy jó ideig működni fognak. Jól bírják a strapát és igen megbízhatóak.

 A fotók az Angyalföldi Kocsiszíni nyílt napon készültek és saját készítésüek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr815487408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása