Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

Nyári piknik a Szabadság hídon - lehet hogy állandó jelleggel!

2017. május 10. - axeleda

A mai, szerdai közgyűlés többek között arról is döntött, hogy többek javaslatára, bizonyos nyári hétvégéken lezárják a Szabadság hidat a gyalogosok részére, hogy ott - legalább a szünet idejére - közösségi tér jöjjön létre. A végleges döntést júniusban hozzák majd csak meg.

szabadsaghid_piknik_hartyanyi001_exact978w.jpg

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Kép forrása itt.

Amikor tavaly, a villamosfelújítások miatt épp hasonló helyzetbe került a Szabadság híd, nem néztem ki ugyan a helyszínre, de akik viszont megnézték, sokan megjegyezték, ez bizony olyan jó, hogy akár állandóan is mehetne. Serkenthetné a 4-es metró forgalmát, mert addig sem jár villamos azon a szakaszon, párhuzamosan. Kicsit levegősebbé tehetné addig is a város ezen részét is. Egyetlen kis negatívum lehet csak: a villamosok, amik keresztülmennek ezen a hídon, addig sem járnak, valószínűleg a teljes szakaszon szünetelnek.

Szóval érdekes kis mozzanat ez a hídlezárás, talán érdemes lesz megpróbálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6312497013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása