Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

A vizes vb küszöbén!

2017. július 12. - axeleda

Péntektől több héten keresztül olyan sportesemény lesz itt Budapesten, ami mindenképpen figyelemre méltó. Már csak a méreteit tekintve és a közelségét nézve. Itt, a XIII. kerületben - ahol egyébként élek is - nem túlságosan messze lesz éppen az egyik helyszín. Aztán az események döntő többsége is Budapesten lesz megtalálható.

dsc_1694.jpg

A különböző ágakat tekintve, vagyis úszás, toronyugrás, szinkronúszás, vizilabda, műugrás, aztán a helyszíneket, mint Batthyány tér, Margitsziget, Vizafogón a Duna Aréna, Városligeti tó és végül Balatonfüred, nos ezt mind felsorolni és végigelemezni sem egyszerű. Július 14-étől egészen 30-áig sokféle dolog lesz látható a tévében, de nem csak ott! Majdnem egy köpésnyire, itt is! Emlékszem vissza az Olimpiára, vagy bármely nagyobb sporteseményre, a tévéből.

Amit a saját szememmel láttam, a Duna Aréna és a környéke; itt új sétány épült, illetve a Duna partján is kiépült a sétány. Az Aréna maga egy hatalmas monstrum, amit ugyan még nem láttam belülről, azon a pár fotón, amit lehet látni nagyon klassz.

dsc_1734.jpg

Ezért is jó egy ilyen méretű esemény, hisz lendít a környék, város fejlődésén, és ha pont egy sportesemény, miért ne legyen ez pont így, ilyenkor megrendezve? Lássuk is, mi újult meg eddigre, röviden:

  • Vizafogó némely részei, Rákospatak nyugati csücske ennél a városrésznél
  • Róbert Károly körút, Dráva utca, Népfürdő utca és egyéb utcák a XIII. kerületben
  • A XIII. kerületi Duna-part
  • A Margitsziget, becsatornázva, a Hajós Alfréd uszoda felújítva
  • A Városligeti-tó ideiglenesen átalakítva, rendezve
  • A Batthyány tér, itt inkább csak átalakítások
  • Balatonfüred vasútállomása és környéke, a sporthelyszín környéke is.
  • emellett számos ponton készülnek mindenféle programokkal, ahol a környéket igyekeztek rendbe szedni.

Szóval ezek miatt is szurkolok, hogy minden jól süljön el! :)

Egy dolgot sajnálok viszont: az a hozzáállást, ami szerint ez egy rendkívül veszélyes játék a pénzzel, fölösleges teher, pénztemető, tele van mindenféle hibákkal, és ezt szerintük észre kell venni, tök gáz, rettenet. Mi lesz közben, mi lesz utána... hát persze káosz, szemét, és sírás-rívás, hogy soha többet, csak ezt ne még egyszer. Szégyelljük magunkat, főleg ők, ott, fent.

A sportról természetesen alig esik szó némely, direkt lejárató írásban. Árakról, haverokról, politikáról annál inkább.

Persze hogy nem lesz akkora gáz! Miért ezeket a különböző szövegeket, negatív híreket így szóról szóra elhinni? És ha tényleg van valami mulasztás, probléma vagy kudarc (én is tudok egyet, például nem kezdődött meg időben az M3-as metró felújítása, illetve pár dolog az utolsó pillanatban derült ki), azt miért kell mindenáron, mint egy sorscsapást végig híresztelni? Nem értem ezt. Bízom benne hogy a félelmek, a becsmérlés nem mossa el ezt a figyelemre méltó eseménysorozatot.

Remélem klassz lesz mindaz, amit megrendeznek, az elejétől a végéig, megpróbálom követni őket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1612660025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása