Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

Új szignálok IV. - Petőfi Rádió

2013. augusztus 29. - axeleda

A Petőfi Rádió 2007 óta az ország egyik legnagyobb, országos lefedettségű könnyűzenei rádiója. Hallhatunk a népszerű magyar és külföldi előadók között egész új, eddig még alig hallott együtteseket. Kifejezetten foglalkoznak, gondoskodnak az alternatív zenészek bemutatásáról. Vannak lemezbemutatók, élő akusztikus koncertek, beszélgetős műsorok, kulturális ajánlók, ismeretterjesztő műsorok, világzenei bemutató műsorok. Évről évre egyre szélesebb a műsorkínálat.

petofi_radio.png

 

Az állami zenerádiónak kereskedelmi rádiókra jellemző, nagyon könnyed és lendületes, dögös zenei világa van. Minden maximálisan felpörgetve, effektekkel feldúsítva.

A zenék jogtulajdonosa az MTVA és csak ismertető jelleggel készült a zenei összeállítás.

A hírműsor, reklám, inzertek megkapták az alapdallamokat. A többi műsor egyedi, úgymond dallamtalan de pörgős hatású szignált kapott.

A Petőfi Rádió életében 2007-ben jött a nagy váltás, előtte mondhatni a Kossuth Rádió pót csatornájaként funkcionált, de mindig igyekezett kedvezni a fiatalabb korosztálynak. Viszont az idősebbek is hallgatták. Nagyon sok műsora volt, például sportközvetítések, kabaré, nótaműsor. Itt szólt a rádió népszerű szappanoperája, a Daráló. Könnyűzenei blokkal is próbálkoztak. A váltás után nagy felháborodást keltett, hogy a nagy zenerádiós dömping után most lett még egy zenerádió, ezzel az adó teljesen elveszítve az idősebb korosztályt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr575469835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása