Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

Útnak indul a 3-mas metró felújítása

2017. november 05. - axeleda

Az Újpest-központ és a Dózsa György út között november 6-án indul el az átfogó a felújítás. Teljesen megújulnak a megállók. Időközben az alagútrendszer is átépül, korszerűsödik, ott hétköznap is dolgoznak, hétvégén a teljes vonalon, hétköznap fél 9-től úgyszintén az egész vonalon pótlás van.

dsc_0205.jpg

Időközben úgy hírlik, hogy a 3-mas metró egyik jellemző, ám kisebb darabszámú járműtípusa, az Ev3-mas metrókocsitípus elbúcsúzik. Ezentúl már csak a korszerűsített, vagy inkább újjáépített "Panda" becenevű fehér-fekete szerelvények és a 81-717/714 szerelvények járnak. Így fokozatosan kiszorulnak a 70-es évek, majd később, 2018-ban a 80-as évek gyártmányai is. Jövőre már csak új metrószerelvények lesznek, csendesebb, korszerűbb járművek.

A pótlás időközben elkezdődött, igen komoly felkészültséggel, nagy járatsűrűséggel, rengeteg új autóbusszal és külön autóbuszssávval, például a Váci úton.

A tájékoztatás sem szenved hiányt, szórólapokat is osztogatnak, rajzokkal, szemléltető ábrákkal, illetve táblákat is állítottak.

dsc_0208.jpg

Mindenképpen időszerű már ez a felújítás; ez egy nagyon forgalmas vonal, meglepő módon ez Magyarország legforgalmasabb vasútvonala! 

Íme egy saját kép 2006-ból, hát nem mintha sokat változott volna azóta a helyzet! Igaz, ez a megálló, vagyis a Lehel tér egyelőre nem újul meg, csak 2018 után. Egyelőre itt csak egy végállomás lesz.

dscn7141.JPG

Ez az alábbi fotó azonban már a Forgách utca, 2011 január 1-jén, újévkor. Szintén egy időtlen állapot. Pár napja már a plakátok is lekerültek. Hétfőtől azonban minden szét lesz fokozatosan szedve.

dsc01352.JPG

De hogy miként fognak kinézni az új megállók? Sajnos azt egyelőre nem árulták el. Egy biztos, az Újpest-Központ-tól az Árpád Hídig minden megálló akadálymentes lesz, a Dózsa György út viszont egyelőre nem. Egységes arculatvilágot ígérnek, modern kinézettel. Remélem klassz lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4013186374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása