Közlekedés, városok, közterületek

A Városi Szemlélő

A Városi Szemlélő

Új szignálok III. - Nemzetiségi Adások

2013. augusztus 28. - axeleda

A Magyar Rádió Nemzetiségi Adása (röviden MR4) az országban élő kissebségek számára ad híreket, kultúrális információkat saját nyelven. Van itt például horvát, német, bolgár, szlovák, szerb, román nemzeti műsor, de szól itt lovári vagy beás nyelven cigány nemzetiségi magazin is. Hallhatjuk emellett különféle országok népzenéit, popzenéit is. Magyar nyelvű műsorai is vannak természetesen.

 

nemzetisegi_adasok.png

Nem foglalkoztak a különféle népek népzenei kultúrájának hosszas tanulmányozásával, egész egyszerűen egy csendes zongoraszerű szintetizátor szólaltatja meg az alap szignálokat. Szintén az egység jegyében történt mindez, persze a műsorokban azért a népekre jellemző zene visszaadja a nemzeti identitást.

A zenék jogtulajdonosa az MTVA és csak ismertető jelleggel készült a zenei összeállítás.

A felvételen többek közt egy szlovák nemzetiségi hírblokk van, a végén kiegészítve egy horvát nyelvű nemzetiségi adással.

Az összes csatornával összevetve, a Nemzetiségi Adásoknak van a legkellemesebb hangzású szignálparkja.

Az M2 esti műsorsávjában a szignálok (tehát nem a mesesáv) teljesen hasonló hangzásvilágúak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsoszemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr365469828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása